Tattoo verzorging

Het verzorgen van je nieuwe tattoo is cruciaal voor het behouden van de levendige kleuren en het voorkomen van infecties. In dit artikel bespreken we alle aspecten van tattoo verzorging, van de eerste dag tot de langetermijnverzorging van je kunstwerk.

1. Direct na het zetten van de tattoo

De eerste uren na het zetten van de tattoo zijn cruciaal voor het herstelproces. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen om een goede start te maken met de verzorging van je nieuwe tattoo.

1.1. De folie

Na het zetten van de tattoo zal de artiest het gebied afdekken met een steriele folie om het te beschermen tegen bacteriën. Houd deze folie minimaal 2 uur en maximaal 4 uur op zijn plaats.

1.2. Reiniging

Na het verwijderen van de folie, was je tattoo voorzichtig met lauwwarm water en een milde, ongeparfumeerde zeep. Dep het gebied voorzichtig droog met een schone, zachte handdoek. Raak je tattoo niet aan met vuile handen.

2. De eerste week

Tijdens de eerste week is het belangrijk om je tattoo goed te verzorgen om infecties te voorkomen en een optimale genezing te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke tips om in gedachten te houden.

2.1. Hydratatie

Breng meerdere keren per dag een dunne laag speciale tattoo zalf of crème aan om de huid gehydrateerd te houden en te helpen bij het genezingsproces. Vermijd producten met parfum of alcohol, omdat deze de huid kunnen irriteren.

2.2. Reiniging

Was je tattoo twee keer per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep en lauwwarm water. Dep het gebied daarna voorzichtig droog met een schone, zachte handdoek.

2.3. Bescherming tegen de zon

Voorkom blootstelling aan direct zonlicht tijdens de eerste week, omdat dit de genezing kan vertragen en de kleuren van je tattoo kan laten vervagen. Draag losse, ademende kleding om je tattoo te bedekken wanneer je buiten bent.

3. Na de eerste week

Nadat de eerste week voorbij is, zal je tattoo grotendeels genezen zijn. Het is echter nog steeds belangrijk om goede verzorging te blijven bieden om je kunstwerk er op zijn best uit te laten zien.

3.1. Blijf hydrateren

Blijf je tattoo dagelijks hydrateren met een vochtinbrengende crème of lotion, bij voorkeur een speciaal voor tattoos ontworpen product. Dit helpt om de huid soepel te houden en de kleuren levendig te houden.

3.2. Vermijd strakke kleding

Strakke kleding kan wrijving veroorzaken en de genezing van je tattoo verstoren. Kies voor loszittende, ademende kleding om je tattoo de ruimte te geven om te ademen en te genezen.

3.3. Vermijd zwemmen en baden

Vermijd tijdens het genezingsproces langdurige blootstelling aan water, zoals zwemmen of in bad gaan. Douchen is prima, maar zorg ervoor dat je je tattoo voorzichtig droogdept met een schone handdoek na het douchen.

4. Langetermijnverzorging

Ook na de genezing van je tattoo is het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan de verzorging om je kunstwerk er zo goed mogelijk uit te laten zien.

4.1. Hydrateren

Blijf je tattoo regelmatig hydrateren met een vochtinbrengende crème of lotion om de huid soepel en gezond te houden. Dit helpt om de kleuren levendig te houden en je tattoo er op zijn best uit te laten zien.

4.2. Zonbescherming

Bescherm je tattoo altijd tegen de zon door een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken. Dit voorkomt dat de kleuren vervagen en helpt om je tattoo er op de lange termijn goed uit te laten zien.

5. Mogelijke complicaties en hoe deze te behandelen

Hoewel de meeste tattoos zonder problemen genezen, zijn er enkele complicaties die kunnen optreden. Hier bespreken we enkele veelvoorkomende problemen en hoe je deze kunt behandelen.

5.1. Infecties

Teken van infectie zijn onder meer roodheid, zwelling, pus, en een onaangename geur. Als je vermoedt dat je tattoo geïnfecteerd is, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts. Ze kunnen je mogelijk antibiotica voorschrijven om de infectie te behandelen.

5.2. Allergische reacties

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde tattoo-inkten, wat kan leiden tot jeuk, uitslag of blaren. Raadpleeg een arts als je vermoedt dat je een allergische reactie hebt. Ze kunnen je mogelijk een zalf of crème voorschrijven om de symptomen te verlichten.

5.3. Slechte genezing

Als je tattoo niet goed geneest, kunnen er littekens of kleurverlies ontstaan. Zorg ervoor dat je de verzorgingsinstructies nauwgezet volgt en raadpleeg een arts als je vermoedt dat je tattoo niet goed geneest.

6. Tips voor het kiezen van de juiste tattoo studio

Om ervoor te zorgen dat je tattoo correct wordt gezet en dat het genezingsproces soepel verloopt, is het belangrijk om een betrouwbare en professionele tattoo studio te kiezen. Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste keuze te maken.

6.1. Hygiëne

Een schone en hygiënische werkomgeving is essentieel om infecties te voorkomen. Zorg ervoor dat de studio die je kiest aan hoge hygiënenormen voldoet.

6.2. Ervaring en portfolio

Kies een tatoeëerder met ervaring en een uitgebreid portfolio van hun werk. Dit geeft je een goed idee van hun vaardigheden en stijl, zodat je weet of ze geschikt zijn voor de tattoo die je wilt.

6.3. Licenties en certificeringen

Controleer of de studio en tatoeëerder over de juiste licenties en certificeringen beschikken om hun werk uit te voeren. Dit is een teken van professionaliteit en naleving van de regelgeving.

Conclusie

Het verzorgen van je tattoo is een essentieel onderdeel van het genezingsproces en helpt om je kunstwerk er op zijn best uit te laten zien. Volg de aanbevolen verzorgingsrichtlijnen en raadpleeg een arts als je vermoedt dat er complicaties zijn. Door een betrouwbare en professionele tattoo studio te kiezen, ben je op weg naar een prachtige, goed genezen tattoo.

Veelgestelde vragen

1. Hoe lang duurt het voordat een tattoo volledig is genezen?

De meeste tattoos hebben ongeveer 2 tot 4 weken nodig om aan de oppervlakte te genezen. Het kan echter 3 tot 6 maanden duren voordat de diepere huidlagen volledig zijn genezen.

2. Hoe vaak moet ik mijn tattoo wassen tijdens het genezingsproces?

Was je tattoo tijdens de eerste week twee keer per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep en lauwwarm water. Daarna kun je het wassen verminderen tot één keer per dag of om de dag, afhankelijk van je huidtype en activiteitenniveau.

3. Is het normaal dat mijn tattoo jeukt tijdens het genezingsproces?

Ja, jeuk is een normaal onderdeel van het genezingsproces. Probeer niet te krabben, want dit kan de genezing verstoren en littekens veroorzaken. Breng in plaats daarvan een vochtinbrengende crème aan om de jeuk te verlichten.

4. Kan ik sporten tijdens het genezingsproces van mijn tattoo?

Het is belangrijk om overmatig zweten te vermijden tijdens de eerste week van het genezingsproces, omdat dit het risico op infecties kan verhogen. Vermijd intensieve lichaamsbeweging en zorg ervoor dat je tattoo schoon en droog blijft. Na de eerste week kun je langzaam weer beginnen met sporten, maar vermijd activiteiten die veel wrijving of druk op de tattoo uitoefenen.

5. Kan ik mijn tattoo bedekken met make-up tijdens het genezingsproces?

Het wordt niet aanbevolen om make-up op je nieuwe tattoo aan te brengen tijdens het genezingsproces, omdat dit kan leiden tot irritatie of infectie. Wacht tot je tattoo volledig is genezen voordat je make-up gebruikt om het gebied te bedekken.

Nazorg

Wat is wet healing een tatoeage?

Wat is wet healing een tatoeage?

Geschreven door Dan Hunter aan July 5, 2021Laatst bijgewerkt: July 6, 2021 Een tatoeage is niet alleen een kunstwerk, het is een medische procedure die als zodanig moet worden verzorgd om infectie of littekens te voorkomen. We zullen alle details van het nat genezen...

Tattoo genezingsproblemen: Waarom is mijn Tattoo Niet Genezen?

Tattoo genezingsproblemen: Waarom is mijn Tattoo Niet Genezen?

Thuis » Tattoo Nazorg » Tattoo Healing Problemen: Waarom is mijn Tattoo Niet Genezen? Geschreven door Dan Hunter aan November 6, 2020 Laatst bijgewerkt: december 20, 2020 Kiezen om een tatoeage te laten zetten moet geen snelle beslissing zijn, niet alleen omdat ze...

Tattoo genezingsproces en Stadia: Dag-Per-Day Nazorg

Tattoo genezingsproces en Stadia: Dag-Per-Day Nazorg

Elke nieuwe tatoeage gaat door een kritisch genezingsproces. U kunt dit proces meestal opsplitsen in ongeveer drie verschillende fasen. Deze fasen kunnen vervolgens van dag tot dag verder worden gesegmenteerd. Neem een kijkje in onze gids om te zien wat jij kan...

Hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest?

Hoe lang duurt het voordat een tatoeage geneest?

Geschreven door Dan Hunter aan August 12, 2017Laatst bijgewerkt: january 20, 2021 Na het krijgen van een tatoeage zal de buitenste huidlaag normaal gesproken binnen 2-3 weken genezen. Hoewel het er misschien volledig genezen uitziet en aanvoelt, kan het zelfs 6...

Wat niet te doen na het krijgen van een tatoeage

Wat niet te doen na het krijgen van een tatoeage

Geschreven door Dan Hunter aan August 17, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Het krijgen van een tatoeage kan een zinvolle, gedenkwaardige en intieme ervaring zijn. Het kan maanden van zorgvuldige contemplatie en nadenken vergen om een ontwerp te maken of te...

Tattoo Nazorg: Het verzorgen van een tatoeage in 9 stappen

Tattoo Nazorg: Het verzorgen van een tatoeage in 9 stappen

Geschreven Door Dan Hunter aan July 9, 2017 Laatst bijgewerkt: October 15, 2021 Tattoo nazorg is veruit een van de meest kritische aspecten van uw tattoo reis. Post-tattoo zorg moet niet lichtvaardig worden genomen, en je moet weten hoe je zo goed mogelijk voor een...

Welke crème of lotion moet je op een nieuwe tatoeage doen?

Welke crème of lotion moet je op een nieuwe tatoeage doen?

Na het krijgen van een nieuwe tatoeage wordt het gebied van de huid extra gevoelig en moet het de komende 2-3 weken heel hard werken om zichzelf te genezen van het trauma veroorzaakt door de naalden tijdens het tatoeageproces. Een aspect van tattoo-nazorg dat veel...

Hoe vaak moet ik lotion op mijn nieuwe tatoeage doen?

Hoe vaak moet ik lotion op mijn nieuwe tatoeage doen?

Geschreven door Dan Hunter aan June 6, 2018 Laatst bijgewerkt: november 8, 2020 Tijdens de weken na het krijgen van een nieuwe tatoeage, wordt de huid erg delicaat als het probeert te regenereren en te genezen van het trauma veroorzaakt door de tatoeëernaden die...

Tatoeage verpakking

Hoe werken tattoo-verbanden?

Hoe werken tattoo-verbanden?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Na een tatoeage activeren de cellen in uw huid een immuunrespons op de invasie van inkt en de meerdere prikwonden op de plaats. Hoewel een huidslijtage het beste geneest als het niet...

Moet ik mijn tatoeage voor mijn werk inpakken?

Moet ik mijn tatoeage voor mijn werk inpakken?

Geschreven door Dan Hunter aan November 9, 2020Laatst bijgewerkt: december 31, 2020 Nazorg is van vitaal belang voor elke nieuwe tatoeage. Het schoon en bedekt houden van uw tatoeage kan helpen de kwaliteit te behouden, maar het heeft ook gevolgen voor de gezondheid....

Hoe werkt second skin op tatoeages?

Hoe werkt second skin op tatoeages?

Geschreven door Dan Hunter aan August 27, 2019Laatst bijgewerkt: July 6, 2021 Je bent net klaar met het krijgen van de perfecte tatoeage. Nu vraag je je af hoe je je nieuwe kunstwerk kunt beschermen en zo snel mogelijk kunt laten genezen. Als dit het geval is,...

Moet ik mijn tatoeage inpakken voordat ik naar bed ga?

Moet ik mijn tatoeage inpakken voordat ik naar bed ga?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Zoals elke kunst, hebben we de neiging om uiteenlopende meningen te hebben als het gaat om tatoeage-nazorgmethoden. Een van de meest besproken onderwerpen is of tatoeagewikkelen...

Hoe lang moet je een nieuwe tatoeage verpakt houden?

Hoe lang moet je een nieuwe tatoeage verpakt houden?

Thuis » Tattoo Nazorg » Hoe lang moet je een nieuwe tatoeage verpakt houden? Het krijgen van een nieuwe tatoeage is een opwindende ervaring voor de meeste liefhebbers, maar het kan ook behoorlijk verwarrend worden – vooral als het gaat om het uitzoeken hoe lang...

Tatoeage reinigen

Hoe een geïnfecteerde tatoeage in 6 stappen te reinigen

Hoe een geïnfecteerde tatoeage in 6 stappen te reinigen

Geschreven door Dan Hunter aan October 12, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Een geïnfecteerde tatoeage komt vaker voor dan je je realiseert, dus je hoeft je geen zorgen te maken. De huid heeft een trauma doorgemaakt en heeft uw toewijding nodig om het te...

Hoe een nieuwe tatoeage schoon en gezond te houden

Hoe een nieuwe tatoeage schoon en gezond te houden

Geschreven door Dan Hunter aan October 12, 2019 Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Als je genoeg tijd hebt doorgebracht in een tatoeagestudio of vrienden met inkt, heb je waarschijnlijk een mislukte of slechte tatoeage gezien. We denken vaak dat dit de schuld is van...

Hoe vaak moet je een nieuwe tatoeage wassen?

Hoe vaak moet je een nieuwe tatoeage wassen?

Geschreven door Dan Hunter aan October 12, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Zodra je de winkel verlaat, is de artiest niet langer verantwoordelijk voor de tatoeage. Geïnformeerde nazorg begint vanaf het moment dat u de winkel verlaat, en dit houdt in dat u het...

De beste antibacteriële tattoo zepen in 2023

De beste antibacteriële tattoo zepen in 2023

Geschreven door Dan Hunter aan July 5, 2021 Laatst bijgewerkt: January 28, 2022 Het belangrijkste dat u moet doen nadat u bent geïnkt, is ervoor zorgen dat uw tatoeage zo goed mogelijk geneest om toekomstige schade te voorkomen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat...

Schilferen en korstjes

Waarom schilfert mijn nieuwe tatoeage niet?

Waarom schilfert mijn nieuwe tatoeage niet?

Geschreven door Dan Hunter aan 7 januari 2020 Laatst bijgewerkt: April 27, 2021 Als je tatoeage na een paar weken niet afbladdert, is er waarschijnlijk niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Hoewel schilfering van de huid over de nieuwe tat vaker wel dan niet...

Zal mijn tatoeage vervagen en kleur verliezen als deze schilfert?

Zal mijn tatoeage vervagen en kleur verliezen als deze schilfert?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019Laatst bijgewerkt: november 28, 2020 Wanneer uw tatoeage afbladdert, mag deze niet vervagen of de kleur aanzienlijk verliezen. Een tatoeage zal normaal gesproken beginnen te peelen in de eerste week van genezing, meestal...

Waarom krijgt mijn nieuwe tatoeage geen korsten?

Waarom krijgt mijn nieuwe tatoeage geen korsten?

Geschreven door Dan Hunter aan 7 januari 2020 Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Je tatoeage is waarschijnlijk niet aan het schuren omdat deze nog te nieuw is. Vergeet niet dat tatoeages in wezen open wonden zijn en dat het tijd kost om ze te genezen. Toch, als je...

Hoe lang duurt het voordat een tatoeage korsten krijgt?

Hoe lang duurt het voordat een tatoeage korsten krijgt?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019 Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Scabbing is noodzakelijk om je tatoeage correct te laten genezen. Het kan eng zijn – of zelfs grof – om je huid zo’n transformatie te zien ondergaan. Schrik niet,...

Verdwijnen alle tatoeages tijdens de genezing?

Verdwijnen alle tatoeages tijdens de genezing?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Ja, alle tatoeages pellen. Dit komt doordat de buitenste laag van de huid afsterft van de naald die erin dringt. Hoewel sommigen meer zullen pellen dan anderen, kun je dit proces...

Hoe lang pellen tatoeages?

Hoe lang pellen tatoeages?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Stel je de schok voor, je hebt een tatoeage en alles lijkt geweldig. Plotseling echter, uit het niets, begint het te pellen. Klinkt zorgelijk, toch? Er is geen reden tot zorg. Tattoo...

Tattoo korsten: hoeveel is normaal?

Tattoo korsten: hoeveel is normaal?

Geschreven door Dan Hunter aan March 26, 2016 Laatst bijgewerkt: April 30, 2021 Tattoo-schuren op je eerste stuk inkt kan uiterst zorgwekkend zijn als je niet zeker weet wat er moet gebeuren tijdens het genezingsproces van de tatoeage. Hoewel een knapperige nieuwe...

Tattoo Peeling: Is het normaal dat inkt wegschilfert?

Tattoo Peeling: Is het normaal dat inkt wegschilfert?

Voor veel tattoo-nieuwkomers kan het een alarmerend gezicht zijn om te zien hoe hun nieuwe tatoeage afbladdert en van hun huid schilfert. Maar niet getreurd. Je peeling tattoo is vrijwel zeker niets om je zorgen over te maken. Heel zelden zijn de dingen zo erg als ze...

Waarom verdwijnen tatoeages tijdens genezing?

Waarom verdwijnen tatoeages tijdens genezing?

Geschreven door Dan Hunter aan November 21, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Als je niet voorbereid bent op het getatoeëerde gebied om te gaan pellen, kan dit alarm veroorzaken, maar het is niet noodzakelijkerwijs iets om je zorgen over te maken. Het krijgen...

Wat te gebruiken bij een tattoo

Kun je olijfolie gebruiken op een nieuwe tatoeage?

Kun je olijfolie gebruiken op een nieuwe tatoeage?

Geschreven door Dan Hunter aan 7 januari 2020Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Velen van ons weten hoe heilzaam oliën kunnen zijn voor de huid. Maar kun je olijfolie gebruiken op een nieuwe tatoeage? Zo ja, is het een effectief alternatief? Ja, je kunt olijfolie...

De beste tattoolotions voor snelle genezing in 2023

De beste tattoolotions voor snelle genezing in 2023

Geschreven door Dan Hunter aan January 6, 2021 Laatst bijgewerkt: January 28, 2022 Tattoo Aftercare producten zijn ontworpen om uw huid zo efficiënt mogelijk te laten genezen. In dit artikel zullen we de beste tattoo lotions op de markt bespreken, zodat u er een kunt...

Kun je babylotion gebruiken op tatoeages?

Kun je babylotion gebruiken op tatoeages?

Geschreven door Dan Hunter aan July 5, 2021Laatst bijgewerkt: July 19, 2021 Babylotion is ontworpen om mild genoeg te zijn om vanaf de geboorte bij baby’s te gebruiken. Het is een zachte vochtinbrengende crème voor gebruik op de gevoelige huid en het is gemaakt...

Kan ik eczeemcrème op mijn tatoeage gebruiken?

Kan ik eczeemcrème op mijn tatoeage gebruiken?

Geschreven door Dan Hunter aan November 9, 2020Laatst bijgewerkt: March 12, 2022 Het krijgen van een nieuwe tatoeage is opwindend, hoewel het niet altijd prettig is, vooral als je te maken hebt met een huidaandoening zoals eczeem. Eczeem veroorzaakt een droge,...

Kun je E45 Cream gebruiken op tatoeages?

Kun je E45 Cream gebruiken op tatoeages?

Geschreven door Dan Hunter aan 7 januari 2020Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Je kunt E45 gebruiken op tatoeages, maar het is het beste om het niet te gebruiken op een tatoeage die nog steeds geneest. Hoewel E45 een lotion is die wordt gebruikt voor de droge huid...

Kun je Savlon gebruiken op nieuwe tatoeages?

Kun je Savlon gebruiken op nieuwe tatoeages?

Geschreven door Dan Hunter aan October 12, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Het is zoveel handiger om naar de drogist te gaan en Savlon te pakken in plaats van te zoeken naar een specifiek tattoo-nazorgproduct. Savlon heeft een heerlijk rustgevende en gladde...

Is Tea Tree Olie goed voor tatoeages?

Is Tea Tree Olie goed voor tatoeages?

Geschreven door Dan Hunter aan October 12, 2019Laatst bijgewerkt: november 27, 2020 Zodra je een tatoeage hebt, moet de nazorg voor dit nieuwe kunstwerk eerst en vooral in je gedachten zijn. Een goede nazorg en langdurige aandacht voor de tatoeage bepalen het...

A &d zalf voor tatoeages: hoe goed werkt het?

A &d zalf voor tatoeages: hoe goed werkt het?

Geschreven door Dan Hunter aan November 22, 2020Laatst bijgewerkt: december 31, 2020 Er is een breed scala aan vrij verkrijgbare, beschermende zalven op de markt, zozeer zelfs dat u zich misschien afvraagt welke voor u geschikt is. In uw onderzoek heeft u misschien A...

Beste tattoo-nazorgproducten voor snellere genezing

Beste tattoo-nazorgproducten voor snellere genezing

Geschreven door Dan Hunter aan May 26, 2019Laatst bijgewerkt: March 20, 2022 Nu je je nieuwe tatoeage hebt, is de volgende fase het genezingsproces en de nazorg. Deze stap is erg belangrijk en er zijn verschillende tattoo-nazorgproducten op de markt om u te helpen....